Одржана прва редовна сједница Комисије за социјалну заштиту и инклузију

Дана, 29.03.2017.године са почетком у 10,00 часова у малој сали Скупштине општине, одржана је  прва редовна сједница Комисије за социјалну заштиту и инклузију Општине Козарска Дубица,  везано за проведбу УНИЦЕФ програма, укључујући имплементацију пројекта „Дјеца без родитељског старања-Трансформација институција и превенција раздвајања дјеце од породица“ (ЦЦР). Састанку су присуствовали, представница УНИЦЕФ-а, чланови Комисије за социјалну заштиту и ннклузију (СЗИ)  и чланови Оперативног тима  за социјалну заштиту и инклузију при Комисији за социјалну заштиту и инклузију (СЗИ ОТ), које је Начелник Општине именовао Рјешењем и Одлуком након првог састанака, одржаног дана 27.02.2017.године. Састанак је отворио и водио гдин Горан Драгаш, шеф Oдсјека за друштвене дјелатности, као именовани предсједник Комисије за социјалну заштиту и инклузију Општине Козарска Дубица, предложивши дневни ред, док је  гђа Вера Бартел, Асистентица за социјалну заштиту и инклузију УНИЦЕФ БиХ,  упознала чланове Комисије и Оперативног тима са програмом УНИЦЕФ-а и пројекта, те обавезама које сљедују Комисију и Оперативни тим. На почетку састанка,  гђа Маја Шпица, директорица ЈУ ЦСР, такође,  поздравила је све присутне, пожељевши добродошлицу представници УНИЦЕФ-а,  и изразивши захвалност  УНИЦЕФ-у на подршци за унапређење услуга окренутим ка корисницима, као и члановима Комисије и Оперативног тима што су прихватили одговорност и обавезе које проистичу њиховим именовањем у радна тијела.

На дневном реду разматрана је и  усвојена:

  • Информација везано за уводни састанак представника УНИЦЕФ-а и општине Козарска Дубица од 27.02.2017. године када је договорена сарадња и партнерство у 2017. години ;
  • Информација о Пројекту „Дјеца без родитељског старања-Трансформација институција и превенција раздвајања дјеце од породица“ (ЦЦР);
  • Информација о именовању СЗИ Комисије и СЗИ ОТ од стране Начелника Општине Козарска Дубица;
  • Усвајање Правилника о раду СЗИ Комисије;
  • Усвајање Правилника о раду СЗИ Оперативног тима;
  • Усвајање Плана рада СЗИ Комисије за 2017. годину, укључујући План рада СЗИ Комисије за 2. квартал 2017. године;
  • Усвајање Плана рада СЗИ ОТ за 2017. годину, укључујући План рада СЗИ ОТ за 2. квартал 2017. године;
  • Усвајање СЗИ секторских упитника као инструмента за прикупљање података и креирање документа који се односи на анализу ситуације у области социјалне заштите и инклузије у општини Козарска Дубица.

Договорене су активности везано за попуњавање СЗИ секторских упитника и њихове финализације, те оквирног датума друге редовне сједнице СЗИ Комисије када ће се исти усвајати.

 

 

РТВ КД