Пројекат „Социјализација дјеце Републике Српске – 2022.год.“

Данас, у 10,00 часова,  у великој сали Скупштине Општине одржан је састанак поводом провођења Пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске – 2022.год.“, у организацији ЈУ Фонда за дјечију заштиту РС.  Састанку су присуствовали представници  Фонда за дјечију заштиту  Приједор и Козарска Дубица, учесници Пројекта, васпитачи и представници Центра за социјални рад Козарска Дубица. Јавна установа Јавни фонд за дјечију заштиту РС, ове године реализоваће пројекат деветнаести  пут.  Укупно 30 дјеце из наше Општине ће љетовати у хотелу у одмаралишту Бечићи, Црна Гора у периоду од 01.08- 11.08.2022.године.

Циљне категорије су дјеца узраста од шест до 15 година чији се развој одвија у неповољнима породичним, материјалним,социјалним условима и/или је осујећен развојним и здравственим проблемима.

Основни циљ Пројекта је да се оствари позитиван утицај на развој дјеце, задовољавајући њихове развојне потребе, реализацијом прилагођених програмских активности и стварањем позитивног, афирмативног амбијента у вријеме боравка у одмаралишту.

 Пројекат финансира Фонд дјечије заштите, Бијељина, a Општина Козарска Дубица по средством   Центра за социјални рад, ће и ове године финансирати трошкове  џепараца за сву дјецу током боравка на мору.