Пројекат „Социјализација дјеце Републике Српске – 2021.год.“

Данас, у 10,00 часова, је у великој сали Скупштине Општине одржан састанак поводом провођења Пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске – 2021.год.“, у организацији ЈУ Фонда за дјечију заштиту РС. Састанку су присуствовали представници ЈУ Центра за социјални рад, учесници Пројекта и васпитачи. Јавна установа Јавни фонд за дјечију заштиту РС, ове године реализоваће пројекат осамнаести  пут. Испред Центра за социјални рад у пројекту ће учествовати 12 дјеце, пет испред Удружења „Растимо заједно“,те дјеца испред  Борачке општинске организације и  Удружења четворо и више дјеце.  Укупно 30 дјеце из наше Општине ће љетовати у хотелу у одмаралишту Бечићи, Црна Гора у периоду од 21-30.07.2021.године. Пројекат је веома значајан, јер омогућује да се дјеци, из породица у стању социјалне потребе, обезбиједи боравак на мору, гдје им се уз многобројне активности са стручним радницима, развијају социјалне компетенције, емпатија и уче толеранцији и уважавању различитости.

 ЈУ Центар за социјални рад Козарска Дубица, је провео комплетну процедуру за Пројекат„Социјализација дјеце Републике Српске – 2020. година“, по Конкурсу Фонда и у 2020.године, међутим у складу са препорукама Инстутута за јавно задрвство Пројекат је отказан, због ризика од пандемија вируса ковид 19. Такође, крајем прошле године у складу са Одлуком ЈУ Фонд за дјечију заштиту Бијељина, дјечија заштита је издвојена из центара за социјални рад, односно формирана су посебна одјељења, а у нашој Општини  пословница при филијали Приједор,   која је 06.12.2020.године преузела све предмете  из Дјечије заштите од Центра за социјални рад.

 Пројекат финансира Фонд дјечије заштите, Бијељина, a Општина, односно Центар за социјални рад, ће и ове године, као и претходних, обезбједити  џепарац за сву дјецу током боравка на мору.